Inici
Sobre mi
Curriculum Vitae
Aficions
Passions
   
   
Contacte
Sobre mi

Bestiari

Els animals sempre han estat per mi una passió i des d'un bon principi he dedicat la major part de la meva vida al coneixement dels animals: des de petit fent un munt de visites al zoo (la meva mare us ho podria explicar!) fins a arribar a estudiar zoologia a la universitat. També, la meva feina, ha estat sempre a prop dels animals.

Explicant-vos el perquè de la pàgina inicial, el perquè de tots aquests animals, podreu conèixer la meva persona:

La cadernera (Carduelis carduelis) és un tribut a l’ocell que m’ha acompanyat de manera reiterada en diferents ocasions al llarg de la meva infància i adolescència. El seu cant alegrava la casa. Aquest ocell té la particularitat que, com altres fringíl·lids, pot aprendre nous versos que hom li pot ensenyar; arribant a establir-se un petit “diàleg” entre l'ocell i la persona.

Com ja us haureu adonat, l'esquirol (Sciurus vulgaris) és pel meu cognom. Ha estat una sort tenir un cognom català no gaire comú. Quan va aparèixer la plataforma pels dominis .CAT, la Fundació .cat, cap allà l'any 1995, vaig reservar aquest domini, on s'allotja aquesta pàgina web des de l'any 2005. Des d'aleshores, m'he sentit orgullós de tenir un domini amb el meu cognom i amb l'extensió .CAT, català!

Un cop, ja de gran, vaig tenir una fura (Mustela putorius furo) amb el nom de Jau. Era rebel, inquiet... Va ser quan vaig confirmar la creença que m'havia forjat des de sempre que no estava preparat per tenir animals a casa. Com diuen, "els animals al camp". Si algun dia tinc una casa al camp voldré tenir molts animals: gossos, gats, fures, oques,... de tot!

D'aquests estudis universitaris va néixer la idea de fer una tesi doctoral. Ja portava anys que col·laborava amb la Unitat de Zoologia de la facultat i m'estava especialitzant en coleòpters. És aquest, el grup amb major diversitat. Per a la tesi, vaig decidir estudiar les marietes, on trobem la ben característica marieta de set punts (Coccinella septempunctata), del Montseny. Malauradament, estudiar i treballar alhora és una feina molt feixuga i finalment vaig acabar abandonant aquest projecte de tesi. Això sí, aquest esforç va quedar plasmat en una titulació de màster en zoologia.

Encara no havia acabat els estudis universitaris que ja vaig tenir l'oportunitat de treballar en uns laboratoris d'investigació. No era el somni de la meva vida però em va omplir de satisfacció haver trobat una feina on els meus estudis tenien validesa. Érem molts biòlegs al mercat laboral i una feina d'aquestes característiques era tot un luxe. Actualment, estic treballant al Servei d'Estabulari de la Universistat Autònoma de Barcelona. La rata comuna (Rattus norvegicus) en la seva varietat albina és l'animal, entre d'altres, més característic amb el que treballo.

La serp de cascavell (Crotalus sp.) fa referència a la serp del calendari xinès. Aquest és el meu símbol ja que sóc nascut a l’any 1965. Per tant, el meu element és la fusta. De la personalitat de la serp, segons l’horòscop xinès -que consti que no hi crec en aquestes coses-, coincidiria en que és lògica, constructiva i organitzada. Tot això no és més que pura coincidència ja que també trobarem discrepàncies i equivalències amb altres animals d’aquest horòscop. En qualsevol cas, el fet d’utilitzar els animals en un horòscop és una idea que m’atrau.

Com us he comentat abans, els animals són la meva passió i per això em vaig dedicar a estudiar zoologia a la universitat. Probablement, com li va passar a molta altra gent de la meva generació, aquest amor pels animals va estar molt influenciat pels documentals d'en Fèlix Rodríguez de la Fuente. He seleccionat el tigre (Panthera tigris) en honor a tantes hores de dedicació i plaer a la observació dels animals, per ser un dels animals més bells de la fauna mundial.

Per acabar, només volia fer l'anotació de que nosaltres també pertanyem a aquest apassionant regne animal. És per això que he volgut deixar pel final el ximpanzé comú (Pan troglodytes) com a recordatori d'allà on venim (qui sap a on anem!). És estrany que els conceptes humans de solidaritat, benevolència i generositat, només és presenta de manera esporàdica en alguns humans però abundant en molts animals.

A partir d'ara, potser ja teniu una idea més àmplia sobre mi.

 

Tornar enrera